Download de kleurplaat met één druk op de knop: Kleurplaat Arthur!

ASK-Theater ‘Apeldoorner van het jaar 2017’!

De spanning werd opgevoerd en de genomineerden kwamen voorbij. Wie o wie zou ‘Apeldoorner van het jaar 2017’ worden? Vereniging Oud Apeldoorn reikte ook dit jaar deze oorkonde weer uit.

Op zaterdag 13 januari 2018 heeft de Vereniging Oud Apeldoorn zoals ieder jaar weer de oorkonde voor ‘Apeldoorner van het jaar’ uitgereikt. Dit jaar ging de oorkonde niet naar één persoon, maar naar onze vereniging: het ASK-Theater. Met eens smoes werden we naar scholengemeenschap De Heemgaard gelokt waar Miny van der Zande, voorzitter van Vereniging Oud Apeldoorn, de winnaar bekend maakte. Een fantastische prijs die we van Apeldoorn gekregen hebben en waar we ontzettend trots op zijn!

ASK-Theater, och, wat een prachtige tijd!

Kan je het nog herinneren dat je vroeger op de basisschool zat? Kan je nog herinneren dat je met jouw klas naar het ASK-Theater ging? Ik wel!  Hoe gaaf zou het zijn om samen met 10.000 andere mensen die tijd nogmaals te beleven?! Inmiddels is het ASK-Theater al ruim 115 jaar een begrip in Apeldoorn met musicals rond de sinterklaastijd.

Ervaring

Voor het eerst liep ik als achtjarige een theater binnen. De sfeer in de foyer met de prachtige aankleding: waanzinnig! De immense zaal binnenlopen en je eigen stoel toegewezen krijgen, waarna het wachten is tot het rode doek open gaat. De spanning neemt toe in je buik en dan is daar het moment: de muziek start en voor anderhalf uur lang word je meegevoerd in een humoristisch, spannend en verrassend verhaal.

In die periode heb ik prachtige voorstellingen gezien zoals Peter Pan en Alleen op de Wereld. Wat een indrukken voor een kind, die totaal niet beseft dat het gespeeld wordt door vrijwilligers!

Kom jij ook?

Natuurlijk voel je deze ervaring ook en denk je nostalgisch terug aan die prachtige tijd. Misschien ben je daarom nu vaker terug te vinden in theaters of speel je zelf ook graag toneel. Wie zal het zeggen? Het ASK-Theater heeft jou ervaringen meegegeven die jouw theaterinteresse gevormd hebben. Hoe mooi zou het zijn dat je deze gelegde basis nogmaals kan bewonderen in Theater Orpheus. Voel je weer kind in die immense zaal. Laat je meevoeren door de sprookjesachtige decors, opzwepende muziek en het indrukwekkende spel.

Koop nu je kaartje op https://www.ask-theater.nl/winkel/

Wanneer zie ik jou in het theater?

Wie maakt de mooiste kleurplaat?

Wil jij kans maken op een rondleiding achter de schermen én een bezoek aan onze voorstelling? Maak dan van deze kleurplaat een prachtig kunstwerk en stuur hem vóór 23 november op naar: Ridderzwam 181, 7324 CG Apeldoorn.
De winnaars worden bekend gemaakt via Facebook. Zij ontvangen ook bericht per mail. Niet gewonnen? Alle kleurplaten worden tentoongesteld in het theater!

Download hier de kleurplaat: Ali Baba Kleurplaat

Hiep hoi: feest bij het ASK-Theater!

Ben jij binnenkort jarig? Of heb je gewoon zin in een feestje met vrienden? Dat kan bij het ASK Theater!

Uniek
Thuis lekker taart eten, cadeautjes uitpakken en dan? Je verjaardag vieren op een andere plek is altijd erg leuk, maar waar houden we dit jaar ons feestje? Het zwembad en de bioscoop hebben we al vaker vanbinnen gezien. Iets origineels vinden is dus altijd weer een hele uitdaging. Maar vanaf dit jaar is er een unieke ervaring bij het ASK-Theater. Je kan jouw (kinder-)feestje vieren in de schouwburg: hoe gaaf is dat?

Beleef
Op woensdagmiddag heerlijk rustig uit school naar huis, daar je vrienden ontvangen en dan door naar het theater. In de schouwburg word je al opgewacht door de gastvrouwen/gastheren en mag je als eerste de mooiste plekken uitzoeken in de zaal. Na het zien van de voorstelling ‘Ali Baba en de 40 Rovers’ ga je op de foto met de spelers en krijg je hun handtekening. Daarna kan je nog even rustig nagenieten van de prachtige voorstelling onder het genot van een drankje en iets lekkers.

Deze unieke ervaring laat je toch niet voorbijgaan? Voor meer informatie én het reserveren van je kaarten ga je nu snel naar onze webshop!

Zien wij je in het theater?

ASK-Theater ontvangt de Zilveren Erepenning van de Gemeente Apeldoorn

Dinsdag 29 november waren Burgemeester John Berends en de wethouders Nathan Stukker, Paul Blokhuis en Johan Kruithof aanwezig bij de middagvoorstelling van Robin Hood en het verdwenen goud. Na afloop van de voorstelling verschenen de heren op het podium en verrasten zij ons met het uitreiken van de Zilveren Erepenning van de Gemeente Apeldoorn namens het college van B&W.

De Erepenning wordt slechts in uitzonderlijke gevallen uitgereikt wanneer je je verdienstelijk maakt voor de stad. Dát maakt de prijs zo bijzonder. Het feit dat de vereniging al honderdvijftien jaar toneelstukken en musicals organiseert en dat tienduizenden bezoekers al die jaren genoten hebben van ons theater was de reden voor het college om onze vereniging op deze wijze te eren.

Wij zijn als bestuur enorm trots op deze erkenning. Niet alleen voor de huidige groep betrokkenen maar vooral ook op de tientallen spelers, decorbouwers, licht- en geluid mensen, medewerkers van theater Orpheus, regisseurs, besturen, sponsoren en alle andere betrokkenen en bezoekers die er mede voor gezorgd hebben dat het ASK-Theater al 115 jaar bestaat.

Het ASK-Theater, 115 jaar oud maar springlevend. Wij zijn klaar voor de volgende 115 jaar en hopen jullie nog vaak te mogen ontvangen tijdens één van de voorstellingen.

Namens het bestuur,

Mark Brouwer
Voorzitter ASK-Theater

Benoeming ereleden, 3-12-’15

Op donderdag 3 december zijn Heleen en Rene de Bruin en Nel Winterink benoemd tot erelid van de vereniging. Deze leden zijn resp. meer dan 30 en meer dan 25 jaar lid van het ASK-theater en hebben zich al die jaren met veel passie ingezet. Als speler hebben Heleen en Nel hun sporen verdiend terwijl Rene zich jaren heeft ingezet als decorbouwer. Sinds ze niet meer op het toneel staan zijn Nel en Heleen nog steeds zeer actief. Wekelijks zijn de dames te vinden bij de decorploeg en verzorgen zij hand- en spandiensten terwijl Rene nog steeds met zaagmachines, hamers en schroevendraaiers in de weer is.
Het bestuur is trots op de bevlogenheid van deze geweldige mensen en heeft daarom besloten ze tot erelid te benoemen.

Het nieuwe ASK-lied!
Nou ja, nieuw… Vernieuwd! Het oude ASK-lied dat jaren gezongen werd voor de voorstelling van het ASK-Theater, verdween een aantal jaar geleden. Dit jaar zal het zijn herintrede maken tijdens de voorstellingen van ‘De 99+2 Dalmatiërs’. De muziek is gearrangeerd en ingespeeld door onze eigen Dennis Grefhorst. Ben je inmiddels al nieuwsgierig geworden? Hieronder staat de tekst én de muziek!

Wij kijken er naar uit dat u allen meezingt, straks in het theater!

Het is weer vijf december, dat is een blijde dag.
Dat is een dag van vreugde, van blijde kinderlach.
Dan gaan we op visite bij d’oude A.S.K.
Die zal ons wel trakteren op koek en chocola (x2)!