ASK-Theater ontvangt de Zilveren Erepenning van de Gemeente Apeldoorn

Dinsdag 29 november waren Burgemeester John Berends en de wethouders Nathan Stukker, Paul Blokhuis en Johan Kruithof aanwezig bij de middagvoorstelling van Robin Hood en het verdwenen goud. Na afloop van de voorstelling verschenen de heren op het podium en verrasten zij ons met het uitreiken van de Zilveren Erepenning van de Gemeente Apeldoorn namens het college van B&W.

De Erepenning wordt slechts in uitzonderlijke gevallen uitgereikt wanneer je je verdienstelijk maakt voor de stad. Dát maakt de prijs zo bijzonder. Het feit dat de vereniging al honderdvijftien jaar toneelstukken en musicals organiseert en dat tienduizenden bezoekers al die jaren genoten hebben van ons theater was de reden voor het college om onze vereniging op deze wijze te eren.

Wij zijn als bestuur enorm trots op deze erkenning. Niet alleen voor de huidige groep betrokkenen maar vooral ook op de tientallen spelers, decorbouwers, licht- en geluid mensen, medewerkers van theater Orpheus, regisseurs, besturen, sponsoren en alle andere betrokkenen en bezoekers die er mede voor gezorgd hebben dat het ASK-Theater al 115 jaar bestaat.

Het ASK-Theater, 115 jaar oud maar springlevend. Wij zijn klaar voor de volgende 115 jaar en hopen jullie nog vaak te mogen ontvangen tijdens één van de voorstellingen.

Namens het bestuur,

Mark Brouwer
Voorzitter ASK-Theater

Kleurplaat Robin Hood!

Vervelen in de herfstvakantie? Nu niet meer! Wees creatief, origineel en verras ons met jullie teken- en knutselkunsten! Stuur de kleurplaat vóór 22 november op en wie weet maak jíj kans op een kijkje bij ons achter de schermen in Theater Orpheus!
Download de kleurplaat hier!
 robin-hood
© Wouter Termaat

Benoeming ereleden, 3-12-’15

Op donderdag 3 december zijn Heleen en Rene de Bruin en Nel Winterink benoemd tot erelid van de vereniging. Deze leden zijn resp. meer dan 30 en meer dan 25 jaar lid van het ASK-theater en hebben zich al die jaren met veel passie ingezet. Als speler hebben Heleen en Nel hun sporen verdiend terwijl Rene zich jaren heeft ingezet als decorbouwer. Sinds ze niet meer op het toneel staan zijn Nel en Heleen nog steeds zeer actief. Wekelijks zijn de dames te vinden bij de decorploeg en verzorgen zij hand- en spandiensten terwijl Rene nog steeds met zaagmachines, hamers en schroevendraaiers in de weer is.
Het bestuur is trots op de bevlogenheid van deze geweldige mensen en heeft daarom besloten ze tot erelid te benoemen.

Het nieuwe ASK-lied!
Nou ja, nieuw… Vernieuwd! Het oude ASK-lied dat jaren gezongen werd voor de voorstelling van het ASK-Theater, verdween een aantal jaar geleden. Dit jaar zal het zijn herintrede maken tijdens de voorstellingen van ‘De 99+2 Dalmatiërs’. De muziek is gearrangeerd en ingespeeld door onze eigen Dennis Grefhorst. Ben je inmiddels al nieuwsgierig geworden? Hieronder staat de tekst én de muziek!

Wij kijken er naar uit dat u allen meezingt, straks in het theater!

Het is weer vijf december, dat is een blijde dag.
Dat is een dag van vreugde, van blijde kinderlach.
Dan gaan we op visite bij d’oude A.S.K.
Die zal ons wel trakteren op koek en chocola (x2)!